Минат не минат няколко месеца и в Локомотив Пловдив се заформи някоя и друга драма. Я ще убият президента, я феновете ще се настроят против новия, я ще сменят треньора. Твърде малко бе спокойствието на Лаута в последните месеци и се стигна до събитията от вчерашния ден. Атанас Узунов подаде оставка, а капитанът Краси Димитров бе изритан от отбора. Два факта! Те обаче говорят много за положението в Пловдив, което в никакъв случай не може да се определи като спокойно.

Дали мачът срещу Локомотив София е уреден или не е със сигурност не може и няма да бъде доказано. Въпросът е дали загубата от столичните „железничари”, дори и чиста, не бе използвана като повод за уволнения и гонения. И докато причините за напускането на Узунов поне бяха обявени от самия него и до някъде могат да бъдат приети, въпреки и не напълно, то изгонването на Красимир Димитров е цирк. Цирк, който трябва да бъде спрян бързо, защото иначе дестабилизацията в клуба няма да е само на управленско, а и на футболно ниво. Галя Топалова най-малкото трябва да усети, че е направила огромна грешка и със сигурност е била подведена. Президентката трябва да разбере, че е изгонила човек, който преживя с Локомотив не само шампионска титла, а и убийството на двама президенти. Преживя богати, но и много бедни месеци и години. Храни от собствения си джоб по-младите футболисти в периода на пълна немотия. До момента не е давал повод да бъде обвиняван за нищо и от никой. Бе винаги в отбора и не се скри или напусна тогава когато финикийските знаци липстваха за разлика от някои други хора. Доказа и показа, че е истински лидер на „черно-белите” и футболистите му вярват.

Краси Димитров не само имя място като футболист в Локомотив Пловдив, а и като треньор след края на кариерата. Вместо да бъде гонен Галя Топалова трябва да финансира курсовете му за треньорски лиценз.

Ясен Петров също е виновен. Виновен е защото не се изправи и не каза нищо, когато отстраниха капитана му, а трябваше поне малко. Пловдивският Джанини най-малкото имаше два варианта за реакция. Приемайки неговата теза, че решението е еднолично на Топалова можеше, а и все още има възможност да изрази две позиции: Първи вариант: „Краси ми трябва, но решението е на президентката и не мога да го променя” и втори вариант: „Димитров не ми е нужен, няма да ми върши работа и съм съгласен с неговото отстраняване”. Толкова е простичко! Самата Топалова пред футболен всекидневник заявява, че решението за отстраняването на Димитров е съвместно с Ясен Петров и Христо Бонев. На кого да вярваме сега ние и феновете на Локомотив?

Има и друга истина, която в момента не е на преден план, но съществува. Дори и на най-малките фенове на „черно-белите” е кристално ясно, че в момента в съблекалнята на Локомотив няма човек, който да сложи капитанската лента и да се превърне в лидер на отбора. Всички безспорно са прекрасни футболисти, но истинските лидери трудно се намират. С този проблем Ясен Петров тепърва ще се сблъска, а и футболистите също го знаят и го коментират на ушенце.

Уважаеми дами и господа свързани или само обичащи Локомотив Пловдив. Съществува една дума „интрига”. Тя идва от латинското „intrico”, която означава „заплитам”. Според речника на чуждите думи интрига е клюка, сплетня, коварен замисъл. В момента на Лаута тя се пише с главно „И”, ако искате голям отбор трябва да я забравите! Приятелски съвет!