Локомотив Пловдив и Септември Симитли завършиха наравно 1:1 в първата контрола на черно-белите през лятната подготовка.

Двубоят се игра на терена на комплекс „Пири” в Банско. Двамата треньори използваха всичките си налични футболисти.

През първото полувреме титуляри за Локомотив бяха Ивелин Янев, французинът Малик и полякът Роналдо Мачински, които са на проби в пловдивския тим.

Срещата започна в ниско темпо и с много брак в играта на двата отбора. Първата опасност дойде в 22-ата минута, когато Самокишев нацели гредата след изпълнение на пряк свободен удар.

Десет минути по-късно Малик открадна една топка, но очи в очи с вратаря стреля право в тялото му.

В 41-ата минута Акалски на два пъти спаси своите от изоставане в резултата, след като първо изби добър шут от фаул на Самокишев, а след това отрази и удар с глава на Караканов.

Малко преди почивката Локо Пловдив поведе в резултата с гол на току що появилия се в игра Хавиер Гуарино. Мартин Керчев изведе виртуозно уругваеца очи в очи с Църваришки и нападателят от страната полуфиналист на Мондиал 2010 го прехвърли за 1:0.

През втората част.от титулярите на двата отбора единствен остана десният защитник на пловдивчани Емил Аргиров.

Смърфовете заиграха по-добре през второто полувреме, но трудно стигаха до чисти голови положения. Най-близо до попадения бяха Аргиров и Крачунов, но ударите им с глава не поразиха целта.

В заключителната част на мача Септември Симитли живна и в 70-ата минута Лулейски се възползва от грешка в защитата на смърфовете, но пропусна сам срещу вратаря.

Две минути по-късно отбраната в черно-бяло отново заспа и изпусна Борислав Кралев, който останал сам срещу Лучини изравни резултата. В 77-ата минута Габор Ерош уцели десния страничен стълб от пряк свободен удар.

В 79-ата груба грешка на вратаря Видинов. Доведе до дузпа за Локо Пловдив. Зад топката застана Дани Кики, който стреля силно в центъра на вратата, но стражът на Септември се реваншира, като отрази удара от бялата точка.

В заключителните 20 минути на терена се появи и бившият футболист на Левски Милан Коприваров.

До края на срещата не се случи нищо интересно и резултатът 1:1 се запази. Следващата контрола на Локо Пловдив е в понеделник срещу Интер Баку.

Съставът на Локомотив Пловдив: Ставрев (30’-Акалски, 60’-Лучини), Аргиров, Гаджалов (20’-Крачунов), Юнес Бенжелюн (46’-Йотов), Георгиев (46’-Чипев), Златински (46’-Ерош), Малик (46’-Кики), Роналдо (40’-Гуарино, 70’-Абушев), Керчев (46’-Том), Лазаров (46’-Трифонов, 73’-Г.Иванов), Янев (46’-Самир Бенжалюн, 80’-Марчев).