Локо Пловдив победи с 1:0 у дома Монтана в двубой от 21-ия кръг на А група.

За разлика от предишните няколко домакински мача на Локомотив, този път на Лаута имаше едва около 1000 зрители, като вероятната причина за отлива на черно-белите фенове от трибуните е загубата с 0:3 у дома от ЦСКА в неделя.

Локо Пд създаде първото си по-сериозно положение в двубоя в 30-ата минута, когато Йорданов напредна и центрира, Сержиньо от 7-8 метра направи невероятен пропуск, позволявайки на вратаря Яначков да избие майсторски.

В 33-ата минута смърфовете отбелязаха и единственото си попадение в мача. След много добро центриране към далечната греда, Любо Витанов бе оставен непокрит и с удар от воле прати топката в мрежата на Ивайло Яначков за 1:0.

През втората част най-сериозното голово положение бе пред вратата на Монтана. Драги Коцев се откъсна зад отбраната на гостите по дясното крило и подаде в наказателното поле, като прехвърли и вратаря, а останалият непокрит на 4 метра от вратата Сержиньо направи уникален пропуск, след като притичалият Мечечиев изби изстрела му пред голлинията.

В 74-ата Монтана остана с човек по-малко, след като Георги Аврамов, който бе влязъл в игра само 16 минути преди това, получи втори жълт картон, тъй като удари вратаря Иван Караджов, след като той вече бе уловил топката.

Минута преди края гостите създадоха може би единственото си голово положение в двубоя. Луис Едуардо шутира по диагонала от седем метра, но Танко Дяков самоотвержено се хвърли пред него и изби топката в ъглов удар.

Локомотив Пловдив е шести в А група с 39 точки, докато Монтана е на 11-а позиция с 20 точки.

СЪСТАВИТЕ И РАЗВИТИЕТО НА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!