Представителният отбор на Локомотив (Пд) ще направи първата си тренировка за новия сезон в петък (15 юни) от 18,00 часа на Лаута, съобщава официалният сайт на клуба. По информация на Gong.bg новите, които ще започнат подготовка ще са четирима. На този етап се предполага, че трима ще са чуждестранни футболисти, а четвъртият е българин.

От 17.30 часа треньорът Емил Велев и административният директор на клуба Атанас Узунов ще говорят на пресконференция пред медиите.

В събота „черно-белите” ще пътуват до столичния комплекс Царско село, където ще се проведат пълни медицински изследвания на футболистите.

Първият подготвителен лагер ще е в Банско и ще продължи до 28 юни. Отборът ще бъде настанен в комплекс Пири. В момента ръководството обсъжда няколко варианта за чужбина, където ще се проведе вторият лагер.

Единственият футболист, който на този етап със сигурност напуска клуба, е защитникът Танко Дяков. Бразилецът Даксон да Силва също си реди трансфер като според запознати вариантите пред него са два – или в Левски или в Бразилия.

Базил де Карвальо също няма да бъде на първото занимание, тъй като има ангажимент към националния тим на Гвинея Бисау, а той също иска да направи трансфер по семейни причини – съпругата му наскоро му роди момче и футболистът иска да е близо до семейството си във Франция.