Локомотив Пловдив загуби гостуването си на Любимец с 0:1 в контролен мач и това беше най-малкото, с което възпитаниците на Иван Маринов успяха да се измъкнат.

През първите 45 минути Мартин Сечков можеше да поведе "смърфовете" на два пъти, но ударите му с глава несполучиха. Малко преди почивката пък Георги Божилов неуспя да се възползва от паса на Георги Данов и облиза гредата на съперника отвън.

Второто полувреме бе по-силно за домакините, които създадоха няколко сериозни положения, като едно от тях бе в мрежата на Стоян Ставрев. В 63-ата минута Павлин Тодоров прекара топката между краката му след диагонален шут. В 78-ата минута Ставрев изкупи вината си, изваждайки топката от горния си ляв ъгъл, след перфектно изпълнение на ъглов удар. В последните минути домакините можеха спокойно да се поздравят с нов гол, но късметът не бе с тях при завършващия удар.

Иван Маринов заложи на експериментален състав, започвайки със Ставрев, който ще пази в следващия шампионатен мач, заради наказание на Кирил Акалски. От дясно и ляво на защитата на неприлични за тях постове бяха съответно юношите Георги Бъчваров и Христиан Попов. Двойката централни защитници бе поверена на Людмил Николов и Мартин Сечков. В центъра на терена оперираха Милан Милутинович и Деян Комленович, по крилата бяха бразилецът Рафаел и Красен Трифонов, а смело напред атакуваха Георги Данов и Георги Божилов.

През второто полувреме на смяна се включиха юношите Веселин Марчев, Борис Кацаров и Стайко Стойчев, както и слабо-представящия се дори и при дублиращия тим Емил Стоев-Бадема.