Отборът на Локомотив Пд успя да си върне самочувствието след допуснатото поражение от Лудогорец (0:3) преди седмица. Футболистите на Александър Станков записаха успех с 2:0 над Нефтохимик в мач от 19-я кръг на А група, който се игра в Пловдив. Двете попадения за „смърфовете“ реализира Мартин Камбуров.

С победата Локо Пд излезе на 4-о място във временното класиране с 34 точки, преди да са се изиграли всички мачове от кръга. Нефтохимик остава в опасната зона на изпадащите, на 13-а позиция с 12 пункта.

Домакините започнаха много уверено срещата, по-активно, с видимо желание за спечелването на трите точки. Независимо от по-добрите изяви на Локо Пд, в 12-та минута гостите бяха донякъде ощетени, след грешно отсъдена засада от страна на страничния рефер, а Петър Димитров излизаше зад отбраната на домакините.

Първото попадение в мача дойде в 35-та минута. След центриране от корнер, Аймен Белаид игра с топката, до нея стигна Мартин Камбуров, който от изключително малък ъгъл я провря, удари в гредата и влезе в мрежата за 1:0.

Локо Пд върна самочувствието си след успех над Нефтохимик

източник: LAP.bg

Двата тима се оттеглиха на почивка именно при този резултат, но в началото на второто полувреме „нафтата“ демонстрира голямо желание да стигне поне до равенството. В 49-та се откри такъв шанс пред гостите.

Вратарят Йордан Господинов направи груба грешка, като подари топката на Петър Димитров, но нападателят на Нефтохимик не успя да се възползва и стреля право в падналия на земята страж на домакините, вместо в опразнената мрежа.

Локо Пд върна самочувствието си след успех над Нефтохимик

източник: LAP.bg

В 64-та минута активизирането на футболистите на Локо Пд доведе до промяна в резултата, но не и без участието на грешка на защитата на Нефтохимик. Мартин Камбуров бе точен за 2:0, след като играчите на гостите спряха да играят, смятайки, че нападателят е в засада. Такава обаче нямаше, нито пък съдията даде сигнал за такава.

Локо Пд върна самочувствието си след успех над Нефтохимик

източник: LAP.bg