Локомотив Пловдив нанесе първа загуба на Черноморец от началото на новия сезон. “Смърфовете” победиха бургазлии с 2:0 на стадиона в парка “Лаута” в последния мач от последния 15-и кръг за есенния дял.

Точни за пловдивчани бяха Николас Раймонди (24’) и Базил де Капвало (69’). Победата за домакините можеше да добие и класически вид, но в самия край на мача несправедливо бе отменен гол на Дани Кики заради несъществуваща засада.

Гостите трябваше да играя малко повече от едно полувреме с 10 души на терена, след като през първата част само в рамките на няколко минути Адриан Фернандес си изкара два жълти картона.

Много силен мач за Локо Пд направи стражът Флориан Лучини, който на няколко пъти спаси своите от сигурни попадения. Решаваща за крайния изход на двубоя бе и отличната игра на капитана на “смърфовете” Здравко Лазаров.

Двубоят започна с лек превес на домакините, който даде своя резултат в 24-та минута - страхотна атака за Локо Пд, при която последва центриране в наказателното поле на Черноморец, Карвальо спря добре на гърди, след което триково пусна към Раймонди, получи се леко разбъркване, а в крайна сметка Раймонди успя да вкара за 1:0.

След попадението започнаха и силните минути за играчите, водени от Красимир Балъков. Те натиснаха своя противник, а между 30-та и 40-та минута можеха на няколко пъти да изравнят от чисти положения. Само отличните изяви на Лучини запазиха вратата на домакините суха.

Решаващият момент в мача дойде към края на полувремето, когато Фернандес си изкара два бързи жълти картона и остави своите с човек по-малко.

В средата на второто полувреме, Локо Пд удвои преднината си след перфектна контра. В 69-та минута Христо Златински пусна към Лазаров по лявото крило, Електричката намери с прецизен пас в наказателното поле Карвальо, който нямаше какво друго да направи освен да вкара за 2:0.

В самия край на срещата домакините бяха сериозно ощетени. В 89-та минута Дани Кики отбеляза за 3:0 след извеждащ пас на Здравко Лазаров. Помощник съдията обаче свири засада. На телевизионните повторения ясно личи, че засада няма.

Така, Локомотив Пловдив продължава да няма загуба на свой терен от началото на сезона. “Смърфовете се изкачиха на 6-то място с актив от 26 точки. Черноморец пък остана на 3-та позиция с 28 точки.