Локомотив Пловдив стартира пролетния полусезон с хубава победа с 3:0 срещу борещия се за оцеляване тим на Видима Раковски. „Смърфовете” нямаха проблеми да вземат три точки у дома, и с тях събраха 29, с което поне временно заеха трето място в класирането, след като Черноморец не успя да бие Академик в София.

Христо Златински откри резултата в 30-та минута, когато след пас по земя зад защитата леко в дясно, Раймонди стигна до топката, центрира над Колев, на далечната греда Лазаров върна с глава към Златински, който засече за 1:0. При такъв резултат се оттеглиха двата отбора на почивка, но само три минути след нея той набъбна до 2:0.

В 48-та минута Данчо Тодоров проби вътре в наказателното поле отдясно, центрира и Здравко Лазаров от воле вкара второ попадение за Локомотив.

Само десетина минути в първия официален мач с екипа на пловдивчани трябваха на Патрик Огунсото, за да се разпише и той. Малко след появата си на терена като резерва, новото попълнение на „черно-белите” оформи и крайния резултат. В 77-та минута след дълъг пробив отдясно и чудесен пас на Джереми Родригес Огунсото бе точен за 3:0.