Футболистите на Локомотив Пд цяла седмица тренират на мокър терен, за да се подготвят за дербито с Ботев в събота. Според прогнозите по време на двубоя ще вали дъжд и поради тази причина на Лаута решиха да провеждат своите занимания на мокър терен. За двете тренировки в началото на седмицата тревата бе изкуствено навлажнена, а днес дъждът, който падна в Пловдив свърши работа.

Основният халф на домакините Илами Халими трябва от утре да поднови тренировки с отбора. От лекарския щаб на „черно-белите” изразиха мнение, че футболистът ще бъде готов за мача. Самият Халими обаче заяви, че все още усеща болки и не голям оптимист за участието си в дербито. Друг полузащитник със сигурност отпада от мача. Това е привлечения от Спартак Пд Гюрсел Вели, който все още няма дебют с черно-белия екип.

В същото време от щаба на Локомотив разкриха, че няма да има допълнително отпуснати билети за феновете на Ботев. Очакваше се освен 1800-те пропуска запалянковците да получат още 400 билета, което няма да се случи.