Локомотив (Пловдив) започва утре подготовка за новото първенство без да е ясен все още новият собственик на клуба, без нови попълнения и без треньор на вратарите. Очаква се в часовете преди първото занимание да стане ясно дали собственикът на клуба Емил Наков ще продаде своите акции на бизнесмена Димитър Герасимов, който представлява английски инвестиционен фонд. Ако Наков откаже офертата то почти сигурно клубът ще бъде продаден на турските бизнесмени.

Нито едно ново попълнение няма да има на първата тренировка утре от 18 часа. Треньорът на вратарите Любомир Шейтанов пък предпочете офертата на Черноморец (Бургас) най-вече заради неяснотата около Локомотив. Има голяма вероятност неговата длъжност да бъде заета от Васил Камбуров.

Сред 26-те футболисти, които трябва да се явят на първата тренировка е и Ивайло Иванов, който миналото първенство бе преотстъпен на Хебър (Пазарджик). В Пловдив обаче няма да дойдат сърбинът Стефан Тръмчич и македонецът Симон Марковски. Все още не се знае съдбата на Драголюб Костич, който също разочарова с изявите си миналото първенство.

Красимир Димитров и Данаил Бачков, чиито договори изтичат също ще бъдат на първата тренировка за лятото, като със сигурност ще им бъдат предложени нови контракти.