Ръководството и футболистите на Локомотив Пд решиха да скъсят дистанцията помежду си преди гостуването на Черно море. Снощи шефове и играчи сплотиха колектива в пловдивски ресторант, похвали се наставникът на „черно-белите” Наджи Шенсой. Косовският спец определи сбирката като „социална тренировка”.

„За да върви един отбор трябва да има колектив. Футболистите трябва да се разбират и на терена и извън него. Смятам подобни излизания да станат традиция в Локомотив”, каза Шенсой.

Темпераментния треньор оприличи следващия съперник на своя отбор, като лъв, но уточни, че отнася само за домакинските мачове на Черно море. Той заяви, че очаква тежък двубой в неделя.

„Анализирахме играта на Черно море. Този отбор има две лица. Когато играе на свой терен, прилича на лъв. Футболистите са агресивни и настървени, когато мачът е във Варна, докато при гостуванията са много по-плахи. Смятам, че ще се получи много оспорван двубой. Ние показахме, че сме много опасни, макар че в миналия мач седем от титулярите бяха нови попълнения.”

Шенсой подчерта за пореден път, че му е необходимо време, за да обиграе отбора и да му придаде облика, който иска. Въпреки това наставникът бе категоричен, че Локо Пд ще търси победата във всеки мач.

Косоварят не се притеснява от метеорологичните условия и състоянието на терена във Варна.

„Разбира се, че е по-добре да играем на добър терен. Но, какъвто е за нас, такъв е и за противника. Ако имаше сняг само в Пловдив, можеше да се оправдаваме от лошите условия, но времето е тежко в цялата страна, така че сме длъжни да се справим при всякакви условия.”