Пропада лагера на Локомотив Пд в Сандански, съобщи за Дарик радио Емил Велев. Причините, според старши треньора, са в невъзможността да се използват подходящи терени за тренировъчната дейност и контролите на „черно-белите”.

„Имаме проблеми с терените в Сандански, заяви за Дарик радио Емил Велев. Не знам дали още първия лагер няма да бъде променен. Ще търсим други места за тренировки, тъй като искам около подготовката всичко да е перфектно и да нямаме проблеми около нея. Оказа се, че има много отбори в Сандански, а знаете, че терени няма много там. Някои отказват да ни пускат на терените, правели ги. Ще се разбере в близките дни.”

Ако не се състои лагерът в Сандански, то ще пропадне и турнирът, в който трябваше да участва Локомотив Пловдив. И контролата с Вардар Скопие, предвидена за 25 януари.

„Ако така се развият нещата, да няма лагер в Сандански, то ще пропадне и турнирът, заяви Велев. Търсим варианти и в България и в чужбина, макар разликата в парите да е почти двойна. Какво да правим, ако искаме да постигнем нещо този сезон трябва да се подготвим добре.”

Велев намира за срамно отношението на общината в Сандански към собственика на Локомотив Коко Динев, който ремонтира стадиона в града и изгради изкуствения терен. Общинарите не дават на Локо Пд да ползва централния терен и изкуствения до основния терен.