Локомотив Пловдив може да играе контролна среща с Пирин Благоевград на 22 януари. На тази датата съперник на “смърфовете” трябваше да бъде съставът на Ком Миньор, но проблемите, застигнали втородивизионния тим провалиха спаринга.

Ръководствата на двата клуба са се договорили, като се чака единствено съгласието на треньора на “орлетата” Костадин Ангелов. Ако той даде положителен отговор, двубоят ще се играе на терена в Благоевград. Два дни по-рано, на 20ти януари, Локомотив Пловдив ще изиграе първата си контрола от зимната си подготовка с Вихрен.

В същото време административният шеф на “Лаута” Атанас Узунов заяви, че бъдещето на Евертон Джилио Том ще стане ясно в близките няколко дни. Бразилският халф желае да продължи кариерата си в чужбина, като интерес към него има от Китай. Ако новият отбор на Том не плати на Локо Пд, то кариоката със сигурност остава при “смърфовете” и през пролетта.

Утре възпитаниците на Неделчо Матушев ще играят двустранна игра на лагера в Сандански, след която ще стане ясно, кои от чужденците, каращи проби, ще продължат своите тестове и кои ще бъдат освободени.