Локомотив Пловдив разби Родопа с 5:0 като реши всичко в своя полза още през първото полувреме.

В 14-та бразилецът Даксон финтира двама футболисти, влезе в наказателното поле, пусна топката успоредно на гол линията и Зоран Балдовалиев я засече за 1:0. В 38-та минута Дани Кики с левия крак от границата на наказателното поле вкара за 2:0. Само пет минути по-късно халфът даде много красив 30-метров диагонален пас към Балдовалиев, който вкара третия гол в мача. След две минути игра резултатът набъбна до 4:0, като отново Балдовалиев бе точен за „черно-белите”.

В началото на второто полувреме се разписа и Зоран Златковски. Той стори това само след 35 секунди игра, след като влезе на смяна докато се готвеше изпълнението на ъглов удар, стигна до наказателното поле и засече центрирането на Даксон за 5:0.

Трима футболисти на пловдивчани нарочно си извадиха жълти картони, за да пропуснат мача с Беласица следващата седмица и да бъдат на линия за двубоя с Левски. Това са Мартин Сечков, Ангел Йошев и Даксон.

Гостите от Подопа почти нямаха изстрели към вратата на Локомотив Пловдив, като оставиха тотално без работа стража на Локо Пд Стоян Колев през всичките 90 минути.