Един от основните футболисти на Локомотив Пловдив Петър Кюмюрджиев по всяка вероятност ще напусне „смърфовете” през зимата. Това стана ясно, след като засега преговорите за продължаване на договора му се провалят.

„Искаме Кюмюрджиев да остане при нас, но не можем да изпълним условията, които ни поставя. Те не са много високи, но можехме да ги изпълним преди да настъпи финансовата криза. Все пак има време до зимата и се надявам да се разберем с футболиста”, заяви финансовия директор на „черно-белите” Иван Петлешков.

Междувременно наставникът на „смърфовете” Иван Маринов се отказа от услугите на бившия играч на Нафтекс Иван Цанков.

„Цанков е футболист с качества, но не е добре подготвен физически. Ако ще привличаме футболист в течение на първенството, искам той да е готов да започне да играе веднага. Ако след края на полусезона Цанков не си е намерил друг отбор сигурно, ще го вземем”, коментира Маринов.

Все още не е ясно дали треньорът ще може да разчита на бразилците Тиаго и Рафаел в домакинството срещу Локомотив Мездра в понеделник. От БФС са информирали ръководството на пловдивчани, че жълтата карта на Тиаго вече е в Италианската федерация и веднага щом пристигне, нисичкият техничар ще бъде картотекиран.

За двубоя с тима от Мездра Маринов сподели: „Време е вече да спечелим три точки. Отборът осъзнава това и е мотивиран. През тази седмица работим основно върху концентрацията, защото тя е нещото, което ни липсва най-много. Няма как да се подведем от лошите резултати на Локо Мз, ние имаме едва три точки от пет кръга и нямаме право да подценяваме нито един отбор”, заяви Маринов.