Локомотив Пловдив победи Любимец с 4:2 на Лаута при официалното представяне на „смърфовете” за новия сезон. Силно завръщане за домакините записа Даксон Да Силва, който под бурните аплодисменти на запалянковците се появи в игра през втората част и записа две асистенции.

Още в 4-та минута гостите успяха да открият резултата. Оставен непокрит, Емил Петков получи по лявото крило и с удар по тревата вкара по диагонал в далечния ъгъл.

Само шест минути по-късно обаче Локо Пд успя да изравни. В 10-та минута Здравко Лазаров посрещна избита от вратаря Стойчев топка, и с плътен удар от воле я прати в мрежата на Любимец за 1:1.

Домакините стигнаха до пълен обрат в 23-та минута, когато Валери Георгиев пое топката пред границата на наказателното поле, стреля по тревата, Стойчев я закачи, но тя все пак влезе в мрежата зад него.

Веднага след почивката гостите стигнаха отново до равенство. В 47-та минута Илиян Йорданов направи хубав самостоятелен пробив отляво по атаката на Любимец, преодоля Ставрев и от малък ъгъл вкара за 2:2.

Даксон да Силва се появи в игра в 61-та минута. Под бурните аплодисменти на феновете той замени Христо Златински, който утре вдига сватба. Даксон зарадва запалянковците с два голови паса.

Първо, в 66-та минута, Даксон изведе с брилянтен пас Базил де Карвальо, който преодоля вратаря и вкара за 3:2. Само три минути по-късно – в 69-та – Даксон подаде много добре към Здравко Лазаров, който оформи крайното 4:2.

В 70-та минута Здравко Лазаров бе заменен, а при напускането на терена предаде капитанската лента на Даксон Да Силва.