Локомотив Пловдив постигна резонна победа над варненския Спартак в мач от 13-ия кръг на А група. Успехът за Локомотив дойде трудно, като единственото попадение в мача реализира Йордан Милиев в началните минути на втората част.

Двубоят на стадион „Лаута”, който се игра пред около 3000 зрители, започна с домакински натиск, който обаче не доведе до гол. Добри възможности за попадение пропиля нападателят на черно-белите Мартин Камбуров. В 5-ата минута Камбуров бе изведен чудесно от Стойко Сакалиев, но не успя да отправи силен удар по-поска вратата на Арнаудов. Отново Камбуров бе близо до откриването на резултата в 35-ата минута. Нападателят бе оставен непокрит в наказателното поле, но стреля встрани от вратата.

От своя страна гостите рядко поглеждаха към вратата на домакините и предпочитаха да действат на контраатака. По средата на първата част в състава на Спартак бе извършена смяна, като терена напусна декорирания в жълто Велимир Иванович, а на негово място се появи Младен Стоев.

В заключителните секунди на първото полувреме младежкия национал Дани Кики имаше отлична възможност за гол, но този път стражът на варненци бе на мястото си.

Веднага след подновяването на играта през втората част Йордан Милиев даде преднина на домакините с гол в 51-ата минута. Милиев бе точен с глава след центриране отдясно. Най-чистото положение за Спартак дойде в 64-ата минута, когато Мирчев стреля силно, Стоян Колев изби и топката срещна страничния стълб на вратата.

До края на мача двата тима трудно успяваха да създадат чисти ситуации пред двете врати и логично резултатът остана непроменен.

Така след успеха Локомотив събра актив от 18 точки и заема 8-ма позиция във временното подреждане. Отбораът на Спартак Варна е 12-ти.