Локомотив Пловдив изпусна да победи Лудогорец, и завърши 1:1 на "Лаута" в първи мач от 31-я кръг на А група.

Това бе и първа точка за пловдивчани в първенството след разделението на първа и втора седмица. Лудогорец направи второ поредно реми в първенството, след като изигра нов слаб мач.

Двата отбора ще се срещнат и в полуфиналите за Купата на България.

Върджил Мисиджан вкара красив гол от пряк свободен удар, за да даде преднина от 1:0 на Лудогорец, а Йордан Минев си отбеляза нещастен автогол през второто полувреме, за крайното 1:1.

Здравко Лазаров остана на резервната скамейка на Локомотив Пловдив и не се появи в игра, о Александър Станков разчиташе на Аласан Н’Дайе и Тижани Белаид, които изтърпяха своите наказания.

В състава на Лудогорец за пореден път се усети изключителната липса на контузените халфове Светослав Дяков и Христо Златински. В тази ситуация, Стойчо Стоев бе принуден да пусне в игра Фабио Ешпиньо, Мичел Бургзорг, и Себастиан Ернандес, но с изключение на Ешпиньо, другите двама имаха според успех. Марселиньо влезе като резерва, а в отсъствието на Михаил Александров, Дани Абало тотално се провали в задачата си по крилото.

Докато през първото полувреме Лудогорец все пак бе с една идея по-активен, и двата състава стояха равностойно на терена на „Лаута“, през второто Локомотив определено бе по-настоятелният отбор.

Първите ситуации се разиграха пред Йордан Господинов, но стражът на Локо Пд бе на мястото си. Колебанията на Владо Стоянов в другата рамка обаче се усетиха още от десетата минута, когато той изпусна един далечен удар на Тижани Блаид.

Фабио Ешпиньо честичко пробваше своя мерник от разстояние, но във всички случаи Господинов внимаваше.

В 34-та минута Лудогорец получи правото да изпълни пряк свободен удар, на дъгата пред наказателното поле. Върджил Мисиджан стреля от фаула, технично, в левия ъгъл на вратата на Господинов, и така с красиво попадение откри резултата.

Още от началото на второто полувреме Локомотив Пловдив тръгна с агресия. Мартин Камбуров отправи първия удар към вратата на гостите, но Стоянов не се затрудни. Появата на Жозеф Мендес сериозно раздвижи играта на Локомотив, но и Стойчо Стоев реагира с пускането на Марселиньо.

Мендес обаче бе в основата на много интересни ситуации в половината на Лудогорец. Той бе фаулиран в 60-та минута пред пеналта на разградчани, и след изпълнението на наказателния удар, падна изравнителният гол.

Изравняването всъщност дойде след автогол на Йордан Минев. След изпълнението на прекия свободен удар от Мартин Камбуров, Владо Стоянов не улови, а боксира, топката се удари в Минев и влетя обратно във вратата, за 1:1.

За Лудогорец от пейката влезе и Мишел Платини, но с нищо не промени играта на своите. Най-добрите ситуации за гостите дойдоха от далечни удари на Марселиньо, в оставащите минути от двубоя.

От другата страна имаше далеч по-чисти голови положения, удари с глава на Спас Делев и Мендес, а в 88-та минута Мартин Камбуров с фантастично изпълнение нацели и страничния стълб на Владо Стоянов.

Въпреки натиска на Локо Пд в края на срещата, Лудогорец демонстрира част от наученото през дългия сезон, и удържа поне точката на "Лаута", изнасяйки играта от вратата си в заключителните моменти.

Локомотив Пд – Лудогорец 1:1

0:1 Мисиджан 34

1:1 Минев-аг 60

Локо Пд: 12. Господинов, 30. Тодоров, 18. Георгиев, 33. Тунчев-к (25. Грънчов 46), 87. Диего, 6. Йошев, 22. Ндайе, 91. Гади, 20. Белаид (45. Мендес 59), 11. Камбуров, 7. Делев (9. Кики 65)

Лудогорец: 21. В.Стоянов-к, 25. Минев, 4. Мантула, 15. Ал.Александров, 80. Кайсара, 8. Ешпиньо, 14. Бургзорг (84. Марселиньо 53), 10. Ернандес (99. Платини 63), 93. Мисиджан, 9. Безяк, 17. Абало (11. Кишада 75)