Локомотив Пловдив победи с 2:1 Черно море в мач от петия кръг на А група. Домакините от града под тепетата решиха мача още в началните минути на двубоя, като само в рамките на 120 секунди реализираха две попадения, за да запишат първия си успех в шампионата.

Въпреки превъзходството си на терена, „железничарите” не успяха да увеличат преднината си, нещо повече инкасираха гол в собствената си мрежа.

Още в 4-та минута Мартин Камбуров откри резултата след пас на Стойко Сакалиев в наказателното поле. Вторият гол бе записан на сметката на Даксон, който стреля хубаво по диагонала и вкара за Локомотив.

До почивката домакините можеха да увеличат головата разлика, като няколко пропуска направиха Сакалиев и Кабуров. Почетното попадение за Черно море падна в 75-та минута. Красив гол за гостите реализира влезлият като резерва Масена Моке, който от воле прати топката в мрежата.

Малко преди това попадение гостите останаха с 10 души на терена, след като Рикардо Андре получи директен червен картон след груб фаул срещу Кики. 

В последните минути на двубоя футболистите на Локомотив Пловдив натиснаха гостите в тяхната половина, но до ново попадение така и не се стигна. В 78-та минута Стойко Сакалиев остана сам срещу вратаря, прехвърли го, но топката излезе в аут, а с по още един сериозен пропуск допуснаха Дани Кики и Моралес.

По този начин Локомотив Пловдив записа първа победа от началото на шампионата, като във временното класиране заема 10-о място в пет точки, докато Черно море заема 12-а позиция с 4 точки.