Локомотив Пловдив записа първа победа от началото на първенство, след като в мача от третия кръг в А група победи Черно море с минималното 1:0.

Пред близо 3000 хилядидушина стадиона в парк „Лаута” играчите на Иван Маринов успяха да опазят преднината си от един гол почти цял мач, въпреки огромния натиск на гостите, и така записаха първи успех след две загуби.

Единственото попадение в срещата падна в 14-та минута и бе дело на Даксон от дузпа.

Именно бразилецът бе най-активният в състава на „смърфовете”, въпреки че се присъедини към отбора и се включи в срещата без нужната подготовка, тъй като се забави при завръщането си в България. В същото време на резервната скамейка за варненци започна Александър Александров – Алекс, който доскоро лекуваше контузия. Отлично впечатление с представянето си в двубоя пък направи Ели Маркес.

Победното попадение за Локо Пд в срещата падна след по-малко от четвърт час игра. В 13-та минута Радослав Бачев спъна в наказателното поле Даксон, а реферът Николай Йорданов без никакво колебание отсъди 11-метров наказателен удар. Именно потърпевшият застана зад топката минута по-късно и с плътен удар в долния десен ъгъл на Илко Пиргов вкара за 1:0.

До края на първото полувреме гостите бяха по-активният отбор на терена и натискаха своя съперник, но така и не успяха да стигнат до попадение във вратата на Кирил Акалски.

Картината през втората част не се промени. Играчите на Никола Спасов бяха по-нахъсани от своите противници и направиха редица пропуски пред вратата на „смърфовете”. Варненци нацелиха и напречната греда, но така и не успяха да изравнят резултата.

Така, Черно море записаха втора загуба при второто си гостуване от началото на новата кампания, като единствената победа за отбора дойде във втория кръг при домакинството срещу Сливен.

След три кръга, Локо Пд заема 13-то място с 3 точки. Черно море пък е една позиция по-нагоре със същия актив, но по-добра голова разлика.