Казусът с треньорския пост в Локомотив Пловдив трябва да бъде разрешен съвсем скоро. Според финансовия благодетел на "железничарите" Христо Крушарски, всичко трябва да е ясно до края на работната седмица. 

В момента "черно-белите" са без наставник след изненадващата оставка на Христо Колев-Бащата. Ръководството неколкократно обяви, че иска той да остане на поста си, но специалистът е категоричен в отказа си. 

"Не знам какви са причините за това решение на господин Колев. Но който го познава знае, че той няма да каже и една лоша дума за Локомотив. Нашата позиция е ясна и е твърда - искаме да остане на поста си. Но мисля, че след 2-3 дни ще решим този проблем", сподели Крушарски. 

Почетният президент на "смърфовете" Христо Бонев също иска да не се стига до рокада на треньорския пост, а още повече, че познава изключително добре качествата на Колев от дългата си работа с него. 

"Не бих казал, че Христо ми е като син, но определено си е мое момче. Едно време го взех със себе си в Гърция. Определено той трябва да остане при нас", сподели Зума на пресконференцията, на която трябваше да се внесе яснота за треньорския пост. 

На нея присъства и капитанът Мартин Камбуров. Голмайсторът на "железничарите" беше обвинен от някои медии днес, че е бил в основата на напускането на Христо Колев. Той категорично отрече това. 

"Това са пълни лъжи! Спомняте си миналата година, когато Колев подаде оставка, аз бях първият, който отиде при него и го разубеди. Много е глупаво да се твърди, че футболистите можем да влияем при такива решения и събития", сподели Камбуров.