Защитникът на Локо Пд Петър Кюмюрджиев бе върнат в групата за официалните мачове точно за дербито срещу Ботев. Той бе извън състава на „черно-белите” в продължение на 40 дни, като причината за това е конфликт с ръководството на клуба. За последно бранителят игра при домакинската загуба на „смърфовете” от Локо Мз на 21 септември, в мач от 6-ия кръг на А група.

След днешната тренировка наставникът На Локо Пд Иван Маринов определи група от 19 футболисти за утрешния двубой. От тях един ще отпадне в часовете преди мача. От разширения състав за предишния мач срещу Сливен отсъстват Веселин Марчев и Емиел Стоев, а на тяхно място се завръщат Даксон и Евертон Джилио – Том. Последният е под въпрос за дербито заради травмата в корема, която го мъчи близо месец.

Преди днешното занимание 20-ина фена на „смърфовете” надъхаха любимците си за Битката за Пловдив. Запалянковците проведоха 5-минутен разговор с играчите, след който всички бяха в приповдигнато настроение.

Ето и групата на Локо Пд за пловдивското дерби:

Кирил Акалски, Стоян Ставрев, Георги Мечечиев, Фелисиен Сингбо, Мартин Сечков, Ангел Йошев, Петър Кюмюрджиев, Християн Попов, Рафаел Шиани, Дани Кики, Георги Божилов, Милан Милутинович, Димитър Илиев, Красен Трифонов, Даксон да Силва, Евертон Джилио, Тияго Соарес, Георги Данов, Георги Бъчваров.