Ръководството на Локомотив Пд реши съдбата на шестима от играчите, на които няма да разчита през пролетта.

Най-опитният от тях – Фелисиен Сингбо, ще разтрогне по взаимно съгласие. „Смърфовете” пускат национала на Бенин без финансови претенции, но в замяна му поставят условие да не преминава в друг български клуб.

„Черно-белите” дават под наем до лятото четирима от младоците си. Георги Данов вече се е разбрал с Брестник и от утре започва тренировки с тима на Иван Маринов – Маслара, докато Християн Попов, Веселин Марчев и Цветелин Радев през пролетта ще носят екипа на Вихрен. За преотстъпване бе гласен и Рангел Абушев, но юношата на Марица предпочита да остане в Локомотив, макар че ще играе само в мачовете на дублиращия отбор.

От излишните с неясна съдба продължават да бъдат Мартин Сечков и Трезор Лунтала. Централният защитник все още не е решил дали да разтрогне или да продължи да тренира със „смърфовете” до лятото. Решението си Сечков ще вземе, след като обсъди възможностите за бърз трансфер с мениджъра си Саша Вукоевич.

Конгоанецът с френски паспорт Трезор Лунтала взе участие в днешната тренировка, която се проведе в кошарата на Лаута. Той все още няма договор с пловдивчани, но е възможно да подпише такъв и да остане в отбора.