Локомотив Пловдив ще опита да привлече краен бранител, който да запълни празнината на този пост в отбора. Старши треньорът на „черно-белите” Иван Маринов разкри, че става дума за чужденец, който играе еднакво добре както от дясно, така и от ляво. Според запознати става въпрос най-вероятно за сръбски или македонски футболист, който обаче има действащ професионален договор.

„Отиваме в Стара Загора, за да играем добре и да спечелим 3 точки. Това, че миналата година бихме с 5:0, не значи нищо”, коментира Иван Маринов.

Даниел Моралес е наказан, а Мартин Камбуров не е функционално готов. За Владислав Златинов ще се решава в последния момент, дали да попадне в групата.

Продължава сагата и с ганаеца Бертран Хактам, като се очаква до края на деня или утре да се изясни въпроса. Също така до няколко часа ще стане ясно, дали Стоян Колев ще остане на Лаута.

„Определено след идването на новите собственици се работи по-спокойно, но за перфектно все още не можем да говорим, защото само от 10 дни имаме нови шефове. Те не могат да променят всичко с магическа пръчка”, коментира още Маринов.

Юношата Красен Георгиев ще подпише професионален договор с Локомотив, но ще бъде преотстъпен, за да може да играе пълноценно.