Отборът на Локомотив Пловдив се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на България, след като надигра категорично с 4:1 като гост Спортист Своге. Въпреки опитите на домакините за противодействие, което бе по-осезателно през първото полувреме възпитаниците на Ясен Петров се поздравиха с крайния успех след попадения на Даксон да Силва, Явор Въндев, Мартин Камбуров и Владислав Златинов.

Гостите показаха още в началото на мача, че имат голямо желание да решат срещата още в началото, но първия гол падна едва в 25-та минута. Тогава

Хейгън пусна отдясно кълбото към Стойко Сакалиев, той продължи към Камбуров, а нападателят намери с пета Даксон да Силва, който от около 15 метра стреля фронтално и точно в мрежата на домакините.

Футболистите на Спортист Своге обаче се активизираха и опитаха да върнат попадението до почивката, но до такова не успяха да стигнат. Интригата в мача бе върната в началото на второто полувреме. След центриране от пряк свободен удар, топката стигна до Стоян Тодоров, който я прати в мрежата на гостите за 1:1. Това мотивира още повече играчите на Локомотив Пд, които вкараха три безответни гола до края на мача.

В 54-та Явор Въндев вкара, след като намери добре центрирана топка от корнер. 20 минути по-късно Мартин Камбуров отбеляза с глава след центриране на Красимир Димитров. А крайното 4:1 оформи Владислав Златинов, който бе изведен добре от Мартин Камбуров.

Благодарение на този успех Локомотив Пд се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на България.