Нападателят Димитри Дюран подписа договор с Локомотив Пловдив до края на първенството, съобщиха от „Лаута”. Французинът, който изкара почти цялата подготовка с „черно-белите”, бе единственият от сигурните нови попълнения без официален контракт. Той се обвърза с пловдивския клуб до 30 юни 2011 година с опция за удължаване на договора, ако и двете страни са доволни от съвместната си работа.

Във вторник ръководството на Локомотив ще картотекира в БФС 9 нови футболисти за пролетния полусезон. Това са Боян Дойкич, Хуан Бариентос, Йордан Тодоров, Любомир Витанов, Янко Сандански, Сержиньо, Патрик Огунсото, Ненад Лукич и Димитри Дюран. Към новите спада и младокът Илиян Марчев, но той има вече картотека като юноша на клуба.

Днес „смърфовете” започват подготовка за първия пролетен кръг, в който възпитаниците на Неделчо Матушев посрещат Видима-Раковски. До края на седмицата ще стане ясно дали словенецът Яка Щромайер ще бъде одобрен от треньорския щаб. Нападателят дебютира с 2 гола в контролата срещу Димитровград за по-малко от 30 минути на терена.