В трети пореден мач в Анталия Локомотив Пловдив не допусна гол във вратата си. Днес „черно-белите” надиграха с 1:0 елитния казахстански тим на Атирау. Единственото попадение в срещата отбеляза Гюрсел Вели в 39-ата минута от дузпа. Юношата на Локомотив Стайко Стойчев центрира от дясно, топката се удари в ръката на бранител и реферът показа бялата точка. Вели бе безкомпромисен и реализира.

Иначе мачът започна по-добре за казаците, които сътвориха няколко добри положения през Стоян Ставрев. Вратарят обаче спаси всичко, което можеше да се спасява, а в една ситуация и Стайко Стойчев изчисти топката от гол линията. Няколко грешки в отбраната на Локомотив позволиха на „синьо-белите” да притесняват Ставрев, но до гол така и не се стигна.

През второто полувреме бившите шампиони на Казахстан сътвориха още няколко изгодни положения, но този път Кирил Акалски бе на мястото си.

Малко след подновяването на играта пловдивчани можеха да стигнат до второ попадение. След много добра контраатака започнала от Гюрсел Вели и 30-метров пробив, последва пас към Герасим Заков, но нападателят пропусна момента да стреля и бе блокиран. В 60-ата минута на терена се появиха двамата бразилци Том и Даксон, както и Румен Горанов. Даксон направи няколко много добри пробива, като развинти персоналния ли пазач. Том обаче не успя да блесне и рядко игра с топката.

Добър мач с екипа на Локомотив освен Даксон и двамата вратари направиха още Гюрсел Вели и Бърнард Хейгън. Не лошо се включи и новото попълнение Теодор Банев, а Стайко Стойчев се отличи с няколко интересни отигравания.