Локомотив Пловдив няма да пътува за контролни срещи в Испания в паузата на първенството, съобщи за Гонг административният директор на Лаута Атанас Узунов.

“Смърфовете” получиха покана от елитните Еркулес и Алмерия да гостуват за приятелски мачове, но отхвърлиха предложението заради дългия път, който трябва да изминат до Иберийския полуостров.

Така “черно-белите” ше изпълнят предварително изготвената си програма за паузата в първенството. В сряда възпитаниците на Неделчо Матушев ще играят контролна среща със Спартак Пловдив. Двубоят е от 13:00 часа като почти сигурно той ще се играе на стадион “Марица”. В петък пък Локомотив гостува на Пирин в Благоевград.

Неделчо Матушев не даде никаква почивка на своите възпитаници и по-малко от 24 часа след двубоя срещу Литекс футболистите на пловдивчани започнаха тренировъчната седмица. Участвалите в мача в Ловеч направиха възстановително занимание, докато останалата група играчи бяха подложени на максимално натоварване. В състава на “смърфовете” няма контузени след поражението от лидера в класирането.