Реферът на пловдивското дерби между Локомотив и Ботев, което ще се играе на 30 септември ще бъде българин. Това стана ясно, след като двата клуба не се споразумяха за чужденец, който да ръководи двубоя.

Президентът на Ботев Димитър Христолов е предложил на колегите си от Локомотив да бъде ангажиран чужденец, като разходите този сезон да поемат „черно-белите”, а другия „жълто-черните”.

„Нямаме нищо против да има чужд съдия, но нека Христолов поеме неговия хонорар”, коментира генералният секретар на Локомотив Атанас Узунов. При това положение босът на „канарчетата” се е отказал от идеята за чужденец.

Халфът на Локомотив Гюрсел Вели е с висока температура и не провежда тренировки с отбора. От днес обаче в процеса се включи Стойко Сакалиев, който пропусна първото за седмицата занимание.

Междувременно се разбра, че нападателят Димитър Илиев ще остане в Локомотив независимо от информациите, че е пред преотстъпване в Свиленград

В същото време ръководството на „смърфовете” обяви екскурзия с цена 3 лева за привържениците си, които искат да наблюдават мача с Марек в Дупница.