Едно зимните попълнения на Локомотив Пд Петър Трифонов вече не е част от тима на Аян Садъков. Новината съобщи финансовият директор на клуба Иван Петлешков.

„Трифонов отказа да подпише молбата за картотекиране и това е основната причина да прекратим договора му. Опита се да ни поставя условия, а с изявите си на терена не е доказал, че има право да го прави”, заяви Петлешков.

Играчът отсъстваше от днешното занимание на „черно-белите”. За сметка на това първа тренировка на Лаута направи австриецът Рафаел Полак, който идва от холандския НАК Бреда.

Руснакът Александър Мечаев, за когото бе съобщено, че не се е харесал на Садъков по време на пробите си в Албена, се оказа, че още не е приключил с пробите си в Локо Пд и също взе участие в тренировката.

Ливанецът с германски паспорт Муниер Райшуни и Светослав Каламов са другите футболисти, които ще трябва да се борят за договори с пловдивчани.

За първи път от доста време наравно със съотборниците си тренира ганаецът Бърнард Хейгън, който след редицата претърпени операции се подготвяше предимно във фитнеса. Неговото място сред уредите днес зае Кирил Акалски. Вратарят има възпалено гърло и от треньорския щаб предпочетоха да го оставят да се възстанови.