Треньорът на Локомотив Пд Стефан Генов сподели очакванията си за мача на своя отбор срещу Литекс. Наставникът на пловдивчани ще трябва да сглоби боеспособен отбор без една дузина контузени и наказани футболисти. Той не може да разчита на Даксон, Димитър Илиев, Сингбо, Евертон Джилио, Кирил Акалски, Людмил Николов, Мартин Сечков, Комленович, Дани Кики, Божилов, Бъчваров и Хейгън.

„Очаква ни много тежък мач в Ловеч. В Литекс се работи изключително професионално, а отборът играе много добър футбол. Колкото и да не афишират целите си, тази година имат реален шанс за шампионската титла, така че наистина ще ни бъде много тежко”, заяви Генов.

Наставникът на „смърфовете” коментира и многото кадрови проблеми в състава. В лазарета на Локо Пд днес влезе и Фелисиен Сингбо. Бранителят напусна преждевременно днешната тренировка, след като почувства болка в бедрото.

„Надявах се, че проблемите ще намалеят, но не се получи. От днес извън строя е и Сингбо. Той е преуморен от тежките квалификационни мачове на Бенин и след контузията му днес участието му в мача с Литекс не е сигурно.Утре ще реша дали Митко Илиев да пътува за Ловеч. И той е с травма и не искам да рискувам здравето му. Даксон също не е напълно готов, а аз искам да разчитам на футболисти, които са напълно здрави. В момента имаме 10-11 контузени”, сподели Генов.

Относно жребия за Купата на България, който отреди на Локо Пд да гостува на Калиакра, Стефан Генов каза:

„Не отписваме мача за купата. Приемаме жребия нормално, но в момента въобще не мислим за този турнир. Съсредоточени сме единствено върху мача с Литекс. Това, което ме притеснява е, че ни се събира много път. Сега отиваме до Ловеч, след това в Каварна, а после ще домакинстваме далеч от Пловдив.”

Наставникът на „черно-белите” е готов с програма за зимна подготовка, въпреки че бъдещето му на Лаута е неясно.

„Когато поех отбора ми бе поставена задача да спечелим, колкото може повече точки до края на полусезона. Като свършат мачовете ще коментираме моето бъдеще, сега не мога да кажа нищо. Изготвил съм план за подготовка с конкретни дати, който вече съм представил на ръководството и в случай, че остана на поста ще действаме по него”.