Локомотив Пловдив оглави класирането в А група, след като спечели трудно с минималното 1:0 при гостуването на стадион „Хаджи Димитър” срещу Сливен в мач от третия кръг на А група.

В 10-та минута Лазаров преодоля защитник на Сливен, след което нахлу в наказателното поле на домакините и стреля, но Георгиев спаси.

Последва опасна ситуация в 12-та минута пред вратата на Локомотив, но след удара на Игнатов, Лучини спаси. Три по-късно Лазаров изпробва рефлекса на Георгиев, който спаси.

Домакините се опитаха да наложат превес в края на първото полувреме. В 34-та минута Миндев стреля с глава, но неточно в аут. В 41-та минута Бакалов и Христов направиха двойно подаване, след което последният стреля опасно, но в страни от вратата на Лучини.

Единственото попадение в срещата падна в 45-та минута, когато Лазаров получи хубав извеждащ пас, след което нахлу в наказателното поле на Сливен и стреля под плонжа на Георгиев пращайки топката във вратата му за 0:1.

През второто полувреме „смърфовете” имаха отново надмощие. В 49-та минута Карвальо излезе сам срещу Георгиев, но стреля слабо и вратарят на Сливен спаси.

След тази победа Локомотив Пловдив е на първо място с 7 точки, а Сливен е на последната позиция с 0 и мач по-малко.