Отборът на Локомотив Пловдив обърна от 0:2 до 3:2 Левски в изключително атрактивен двубой. Мачът от 27-я кръг на А група се игра на стадион „Локомотив“ в града под тепетата. Поражението на Левски постави много сериозна сянка около възможността „сините“ да играят в Европа през следващия сезон.

С този резултат Локомотив Пд изпревари днешния си съперник, както и Литекс, и вече се намира на четвърта позиция с 55 точки. Левски пък се смъкна на 6-о място с 53 пункта, колкото имат и „оранжевите“.

Отборът на Левски създаде две положения в началото мача, реализирани от Христо Йовов и Симеон Райков за 2:0. След това обаче всичко се преобърна и атаките на Локо Пд доведоха до необходимия резултат за домакините. Базил де Карвальо, Йордан Тодоров и Христо Златински от дузпа обърнаха Левски за крайното 3:2.

С успеха си „смърфовете“ успяха да отмъстят за поражението през първия полусезон. В 12-я кръг Левски се наложи над Локо Пд със същия резултат 3:2. Сега обаче пловдивчани демонстрираха много по-добра игра, играчите на Ясен Петров не намериха начин да се противопоставят на тактиката на Емил Велев. Атаките на Левски почти липсваха, а грешките в защита личаха отдалеч. Преди повече от месец Локо Пд отстрани сините и по пътя си за Купата на България.

Само за 5 минути Левски поведе в резултата. Жуниньо намери Христо Йовов, който навлезе в наказателното поле, мушна топката между краката на Иван Караджов за 1:0. В 18-та минута Симеон Райков, останал сам срещу Иван Караджов, стреля в долния ляв ъгъл за 2:0. И с това всичко хубаво за „сините“ в този мач приключи.

В 29-та минута  Базил де Карвальо се възползва чудесно от точен пас на Данчо Тодоров в пеналта и намали за 1:2. Изключително напористата игра на домакините доведе до изравняване още преди почивката.

В 40-та минута Базил де Карвальо получи топката отляво в наказателното поле, близо до аут линията, върна към Йордан Тодоров, на точката на дузпата, а той изравни резултата за 2:2.

Страхотният футбол, който двата тима предложиха на зрителите обаче не бе подновен със същия успех през втората част.

Третия и победен гол за Локомотив Пд дойде след изключително груба грешка на Иво Иванов, който в този двубой игра като десен бек. В 62-та минута защитникът върна съвсем ненужно топката за Пламен Илиев, Карвальо се втурна да я пресече, а вратарят на Левски фаулира нападателя. Главният рефер Таско Тасков отсъди дузпа в полза на Локо Пд. Точен от бялата точка бе Христо Златински, който оформи крайното 3:2. В 87-ата минута "сините" бяха най-близо до изравняване. Караджов не се намеси добре след центриране на Иван Цветков от фаул, избитата топка попадна в краката на Райков, който обаче от малък ъгъл не успя да преодолее стража на домакините.

В заключителните минути, даденото от съдията продължение, Даниел Димов получи втори жълт картон и съответно червен.

В 58-та минута Левски загуби Христо Йовов, който получи контузия. Травмата на нападателя в дясното бердо наложи той да бъде заменен от Иван Цветков. Мачът вероятно ще бъде запомнен от младия Цветелин Тонев, който записа своя дебют за Левски.

Една от най-спорните ситуации в мача пък бе малко след изравнителното попадение за 2:2 на Локо Пд. Домакините поискаха да бъде свирена дузпа в тяхна полза, след като топката се отби в ръката на Нуно Пинто. Реферът обаче прецени, че футболистът на Левски не е играл умишлено.

Мачът бе наблюдаван на живо от следващия старши треньор на Левски Илиан Илиев, чито настоящ тим – Берое, ще срещне „сините“ в следващия кръг от шампионата. На стадиона в Пловдив бяха още собственикът на Левски Тодор Батков и изпълнителният директор Иво Тонев.

Във ВИП ложата бе и собственикът на Локомотив Пд Константин Динев, който бе придружен от своя гост Маниш. Бившият играч на Порто, Бенфика, Спортинг, Челси и Интер е на опознавателна визита при Локо Пд.

Локомотив Пловдив - Караджов, Родригес (64-Витанов), Бенжелюн, Дяков, Венков, Златински, Даниел Георгиев, Тодоров, Сержиньо (84-Йорданов), Де Карвальо (79-Валери Георгиев), Лазаров;

Левски - Илиев, Иванов, Милиев, Диамутен, Пинто, Димов, Старокин (85-Цветелин Тонев), Гаджев, Райков, Жуниньо (70-Вутов), Йовов (58-Цветков).