Локомотив Пловдив записа втори пореден мач без победа след завръщането си от лагера в Анталия и завърши 1:1 с отбора на Сливен.

Двубоят се игра на стадион „Локомотив” и бе наблюдаван от близо 500 души дошли да видят любимците си на живо след добрите има резултати на турска земя.

Срещата започна с превъзходство на домакините и до 10-ата минута Явор Въндев (на снимката) на два пъти пропусна да открие, като ударите му бяха спасени от Марков.

В тези минути „черно-белите” контролираха играта, но сгъстената защита на гостите не има позволяваше да стигнат до други чисти положения. От своя страна лидерите в Източната Б група рязко пренасяха играта пред противниковата врата.

В 23-ата минута футболистите на Сливен получиха право да изпълнят свободен удар. Зад топката застана реабилитираният от БФС Иван Стоянов и с топовен шут от 25 метра я прати в напречната греда, а оттам и в мрежата на Ставрев. 10 минути по-късно Димитър Илиев навърза трима противника и върна топката към Краси Димитров, който би в аут.

Две минути след подновяването на играта реферът Табаков отсъди дузпа за „смърфовете” за нарушение срещу Мечечиев.От бялата точка Въндев изравни.

Включилите се през втората част Том и Вели раздвижиха играта на пловдивчани и те стигнаха до няколко опасности пред Марков, но именно Вели и Тодоров пропуснаха от удобни позиции.

Последната интересна ситуация в мача бе в 70-ата минута когато Коста Янев и Вели се сритаха без топка и получиха червени картони.

Поради различни травми срещата пропуснаха Дани Кики, Хейгън, Йошев и Милиев. В събота Локо Пловдив среща Миньор Раднево в последния си спаринг преди подновяването на шампионата.