Локомотив Пловдив победи с 3:0 Спортист Своге в първия мач от междинния 20-и кръг в А група на „Лаута”. Така, „шоколадите” продължават да нямат нито една победа като гост от началото сезона. Домакините пък записаха втори пореден успех.

Срещата бе ръководена без проблем от кипърската бригада, начело с главния съдия Стелиос Трифонос, като това се случва за първи път след подписаното на споразумението между БФС и Кипърската федерация за обмяна на арбитри.

„Смърфовете” не срещнаха почти никаква съпротива от гостите, а срещата решиха Гара Дембеле (36’), Здравко Лазаров (44’ от дузпа) и Йордан Тодоров (54’).

Двубоят започна с минута мълчание в памет на бившия топ рефер от Пловдив, свирил на Световното в Мексико през 1970 година, Тодор Бечиров, който почина вчера на 83-годишна възраст.

В началото на мача, очаквано домакините бяха по-активният тим. Въпреки това, те успяха да стигнат до гол едва в 36-та минута. Здравко Лазаров излъга трима от Спортист, след което центрира в наказателното поле, топката почти напусна терена, когато от аут линията Георги Мечечиев я върна в наказателното поле, а Дембеле засече за 1:0.

Локо Пд удвои преднината си още преди почивката. Данчо Тодоров пусна добре в наказателното поле към Здравко Лазаров. Електричката обаче бе спънат от Людмил Николов, а главният рефер без да се колебае отсъди дузпа. В 44-та минута потърпевшият Лазаров застана зад топката и не сбърка за 2:0.

След подновяването на играта Данчо Тодоров успя да се разпише в трети мач подред. В 54-та минута Боян Илиев подаде към Тодоров, който отлично изскочи зад гърба на защитниците на Спортист и останал очи в очи с Александър Стоянов не сбърка за 3:0. Първоначално останаха съмнения, че Тодоров е бил в засада, но на повторенията ясно се вижда, че за такава не може да става и дума.

Второто полувреме като цяло бе доста по-бавно, а по-активни бяха играчите от Своге. Въпреки това обаче те успяха да стигнат само до гол от засада, правилно отменен от съдиите.

След успеха Локо Пд зае 13-то място с актив от 18 точки. Спортист е на 15-та позиция с 12 точки.