Разминавания от финансов характер между Локомотив Пд и Искрен Писаров поставят на карта бъдещето на играча. Направилият отличен сезон с Берое бързак трябва да започне подготовка на „Лаута”, след като наемът му при заралии изтече. От ръководството на „смърфовете” са предложили на Хеслера да намалят залегналата в договора му заплата, но той категорично е отхвърлил такъв вариант.

Така Локо Пд трябва да избири дали плаща пълното месечно възнаграждение на Писаров или да го преотстъпи отново. Вторият вариант не устройва много шефовете на „Лаута”, защото контрактът на футболиста изтича в края на следващия сезон и той става свободен агент.

Междувременно стана ясно, че втори уругвайски нападател ще започне подготовка с Локо Пд. Това е 26-годишният Хавиер Гуарино, който за последно е играл в холандския Цволе. Той и година по-младият му сънародник Мауро Бенитес трябва да пристигнат в Пловдив в навечерието на първата тренировка, насрочена на 21 юни. На „Лаута” са наблюдавали на видео играта на сънародниците на Диего Форлан и първоначалните впечатления от тях са добри. За да облекат „черно-бялото” райе обаче, уругвайците ще трябва да се докажат като голаджии и в контролите.