Локомотив Пд постигна победа с 3:1 пред своя публика срещу новия член на Източната Б група Свиленград. На трибуните бе новият собственик на „черно-белите” Левент Назифоглу, който след мача заяви, че е заварил по-малко проблеми в клуба, отколкото е очаквал. „Решаваме всичко в движение. Очакваме още двама футболисти. Закъсняли сме със селекцията, но се надявам това да не е фатално,” коментира Назифоглу.

Зоран Златковски вкара първия гол в мача в 45-ата минута след пас на Явор Въндев. Юношата на Локомотив Йордан Харков изравни в 60-ата минута след удар с глава. Последва натиск на Локомотив, но Димитър Илиев се скъса да пропуска пред вратата на гостите. Все пак в 86-ата минута след бомбен шут от 30 метра Руман Горанов направи 2:1. В продължението на срещата Илами Халими бе съборен в наказателното поле и сам реализира отсъдената дузпа.

Новото попълнение в състава на Локомотив Мартин Камбуров изгледа двубоя от трибуните, тъй като е изостанал с подготовката. „Започвам да тренирам индивидуално. Със сигурност ще пропусна първите 3-4 кръга. Върнах се в Локомотив, тъй като получих уверение от Левент Назифоглу, че отборът ще има високи цели” коментира Камбуров. Стоян Колев също бе на стадиона, той остава футболист на „смърфовете”. Стоян Ставрев пък изигра пълни 90 минути с екипа на Локомотив.