Локомотив Пд загива - бавно и сигурно. Загиват надеждите, загиват амбициите и славата. Последният кандидат-купувач на клуба - турският бизнесмен Левент Назифоглу - се отказа. Отказа се, прогонен от Наков и феновете на Локомотив. Феновете, които си пожелаха да гледат отбора в аматьорските дивизии пред възможността президентът да е турчин. Май желанията ще се сбъднат. Положението на Лаута е не просто драматично, а направо трагично.

Днес вече бившият старши треньор на тима Иван Маринов каза нещо, което говори много: „Хората, които изгониха Левент трябва да се замислят кое е по-силно - любовта към Локомотив или омразата към турците”, заяви специалистът. Колко много емоция и смисъл вкара в тези думи Маринов. Думите, с които той си тръгва от Лаута след почти седем години работа в „черно-белия” отбор. Тръгва си последният оптимист за бъдещето. Тръгва си човекът, който отклони редица примамливи оферти само и само да остане в Локомотив Пд. Уви, това на този етап няма да се случи.

На Лаута ще продължава да коли и беси един човек – Емил Огнянов Наков от кюстендилското село Добри дол. Ако не друго Наков направи едно – обедини всички свързани с Локомотив Пд в омраза към личността си. Въпросът е къде ще избие тази омраза, защото бъдещето на този етап е никакво…