Локомотив Пд ще ремонтира част от стадиона си по образец на „Герена”. Идеите за визията на съблекалните и част от другите помещения на „Лаута”, пловдивчани ще заимстват от колегите си от Левски. За целта в близките дни Атанас Узунов ще посети стадион „Георги Аспарухов”, за да огледа нещата отблизо.

Ръководството на „черно-белите” е решено да направи всичко по силите си, за да може отборът да играе официалните мачове на своя стадион. Съоръжението в парк „Лаута” е в окаяно състояние и се нуждае от спешен ремонт. В Локомотив обаче не бързат да започнат такъв, защото искат преди това Лицензионната комисия да им посочи задължителните условия, на които трябва да отговорят.

„Очакваме на 19 януари представители на комисията да дойдат и да огледат стадиона. След това да ни покажат какво да променим, за да получим лиценз. Искаме да играем на нашия стадион и ще направим всичко възможно да изпълним условията”, коментира Атанас Узунов.

Той съобщи още, че от утре до края на седмицата възпитаниците на Шенсой ще тренират на стадиона на частната футболна школа „Векта”. Целта е да се запази и освежи тревното покритие на ст. „Локомотив”. Очертава се на него да не стъпва футболна обувка в продължение на повече от месец, тъй като в края на седмицата Локо Пд заминава на лагер в Сандански. След неговия край „смърфовете” ще тренират веднъж в Пловдив и веднага заминават за Анталия.