Мартин Камбуров и Стоян Колев бяха картотекирани в Локомотив Пловдив за утрешното гостуване на Берое в Стара Загора. Камбуров обаче няма да попадне в разширения състав на Иван Маринов, тъй като все още не е готов функционално. Стоян Колев заминава с отбора, но този път ще трябва да се задоволи с мястото на втори вратар. Титуляр под рамката на Локомотив ще застане Стоян Ставрев. Очаква се Иван Маринов отново да промени тактиката за мача, като ще се върне на любимата си схема 4-4-2, която практикува в по-голяма част от мачовете. Очаква се Радослав Анев да бъде окончателно изтеглен в задни позиции на поста десен краен бранител. Това се налага заради наказанието на Даниел Моралес.

На Лаута ще чакат жълтата карта на ганаеца Бертран Хактам преди да го картотекират в БФС. След като пристигне документа ще бъде извадена и работна виза на футболиста.

Днес собственикът на „черно-белите” Левент Назифоглу се срещна с футболистите на тима и им пожела да спечелят първата си победа в първенството именно на стадиона в Стара Загора.