Локомотив Пловдив се изкачи на седмо място в класирането на българската футболна А група, след като се наложи с 2:1 срещу Монтана като гост. Воденият от Стефан Генов тим има актив от 15 точки и е равен със Славия, но води срещу своя съперник с победа в директния мач.

Локомотив създаде две положения през първото полувреме, а във второто стигна до първия гол в 12-ия кръг на "А" група. В 20-та минута на мача Рангел Абушев, който вкара два гола на големия враг Ботев Пловдив миналия кръг, пропусна добро положение, но гостите получиха подарък от Веселин Цветковски и откриха резултата само четири минути преди почивката. Вратарят на Монтана изпусна топката при центриране на Христо Златински и тя попадна в краката на Мартин Кавдански, който беше точен за 1:0.

Домакините се опитаха да върнат попадението през втората част, но вместо това получиха още едно. В 79-та минута груба грешка на защитата на Монтана остави Димо Атанасов на празна врата и резервата на Локомотив удвои аванса на своя тим.

Монтана успя да вкара почетен гол, като точен беше Мирослав Антонов. Капитанът на домакините се разписа от дузпа само четири минути преди края, но домакините нямаха време за повече и загубиха мача.