Локомотив Пловдив ще предложи договор на Даксон Да Силва, научи Gong.bg. Бившият футболист на отбора, който от една седмица отново тренира с „черно-белите”, бе предпочетен от спортно-техническия щаб пред чилиеца Карлос Еспиноса. Така бе решен кой от двамата ще остане, за да играе за пловдивския тим.

На преди обедното занимание чилиецът не се появи и се очаква днес заедно с аржентинския му мениджър да напуснат хотел Пири, където е базата на тима.

„Избрахме Даксон Да Силва пред Карлос Еспиноса. Това е крайното ни решение”, заяви за Gong.bg спортният директор на Локомотив Бранко Милованович. „Карлос е добър футболист, но преценихме да дадем шанс на Даксон. Той вече е играл за отбора и всички в Пловдив го обичат. Надяваме се да разбере, че му даваме шанс и да направи всичко, за да се върне във футбола. Аз вярвам в него. Знам, че малко рискувам, но мисля, че рискът е оправдан.”

Локомотив направи преди обед тренировка на терена на комплекс Пири, където от 17 часа ще се играе и контролата срещу шампиона на Малта Слиeма Уондърс.