Редица трансферни удари ще се опита да направи Локомотив Пд през зимния трансферен прозорец. В списъка за селекция на „смърфовете” фигурират имената на Мурад Хидиуед, Здравко Лазаров, Кирил Котев и Саша Симонович, научи Гонг. Все още не ясно дали четиримата ще приемат предизвикателството да помогнат за оставането на „смърфовете” в елита.

Основният двигател в осъществяването на тези трансфери е Едуард Ераносян. Треньорът извел Локо Пд до шампионската титла вече обяви, че само ще помага на новото ръководство без да заема, какъвто и да било пост в клуба. Евентуално преминаване в Локо Пд ще бъде от полза и за четиримата, защото ще се обвържат само до лятото. Така те ще играят редовно, а в края на първенството ще преценят дали да останат на Лаута.

Ако се стигне до трансфери, карето ще излезе без пари на пловдивчани. Хидиуед, който за последно носи екипа на германския Аугсбург, е свободен агент. Той вече заяви желанието си да се върне в българското първенство и след като от бившите му клубове ЦСКА и Литекс не се интересуват от него, не е изключено мароканецът да акостира на Лаута.

Здравко Лазаров ще се раздели с Черно море по взаимно съгласие и също ще бъде свободен агент. Котев, който бе обявен за ненужен в ЦСКА, проби във футбола именно като футболист на Локо Пд и бе част от шампионския отбор на Ераносян. Симонович също е близо до трансфер, след като „Герена” се напълни със силни халфове, особено след привличането на Сашо Александров.

От щаба на „черно-белите” отказват да разкрият подробности по селекцията. Единственото, което на Лаута потвърждават е, че ще се търсят опитни попълнения, с които отборът да си осигури оцеляването.