Отборите на Локомотив Пловдив и Литекс не можаха да се победят в първия мач от 1/16-финалите за Купата на България, като завършиха при резултат 0:0 и оставиха да решат кой ще се класира за следващата фаза на турнира в ответната среща-реванш.

Вторите срещи са на 24 и 25 ноември.

Мачът бе изгледан от около 2500 фенове, като първата част бе сравнително скучна, без чисти голови ситуации и пред двете врати. Вторите 45 минути минаха в по-високо темпо, а гостите бяха отборът, който диктуваше събитията на терена.

В началото на първото полувреме двата състава бяха предпазливи, като играта бе концентрирана предимно в средата на терена. Първата по-интересна ситуация дойде в 11-ата минута, когато Маламов получи прекрасен пас от Дюлгеров, нахлу в наказателното поле, стреля технично, но Илко Пиргов спаси. Няколко минути по-късно гостите от Литекс получиха правото да изпълнят пряк свободен удар. Ваюши се нагърби с отговорността, но топката срещна стената. След това Ваюши отново я пое, опита да навлезе в наказателното поле, но не се стигана до по-голяма опасност.

В 22-ата минута домакините опитаха да организират хубава атака, чрез Абушев, който отне една топка, но капитанът на тима от града на люлаците внимаваше и предотврати опасността, като същевременно създаде предпоставки за контраатака. Няколко минути по-късно, в 30-ата минута, Цветков отправи силен, но неточен удар от около 15 метра, но топката премина високо над вратата охранявана от Господинов. Минута по-късно, отново Цветков бе главнодействащото лице, като пусна хубав пас към Ваюши. Последният обаче не се възползва максимално добре от възможността. В 32-ата минута Георги Миланов центрира в наказателното поле, но Славчев бе блокиран от защитник на домакините.

До края на първата част не последваха други опасности, с изключение на един пряк свободен удар в полза на „смърфовече“ отсъден заради нарушение на Бодуров срещу Курдов. След изпълнението резултатът остана непроменен.

В началото на втората част треньорът на домакините Стефан Генов предприе една смяна в тима си, като на мястото на Димитрио в игра влезе Атанасов. Същевременно гостите можеха да излязат напред в резултата, чрез Цветков, който получи добър пас. Той излезе очи в очи в Господинов, но стреля в тялото му.

Литекс бе по-активният отбор на терена, контролираше случващото се и в 51-ата минута Цветков даде хубав 30-метров пас на Георги Миланов, който овладя добре, навлезе остро в наказателното поле и остана очи в очи с Господинов, но би право в тялото на стража.

Четири минути по-късно отново Цветков пусна хубав пас на дясно към Попов, който центрира топката в наказателното поле, там Иса игра с глава, но кълбото попадана в ръцете на Господинов.

В 61-ата минута Йеленкович центрира коварно топката в наказателното поле на пловдивчани, но Господинов изби в ъглов удар. След изпълнението не последва опасност.

В 71-ата минута отново Литекс стигна до хубава ситуация. Включилият се добре по лявото крило Славчев подаде към влезлият като смяна Галин Иванов, който стреля от 5-6 метра с глава, но Кавдански изчисти от голлинията. Малко по-късно, Галин Иванов подаде една топка към Иса, но Господинов улови кълбото в краката на нападателя. Галин Иванов бе в центъра на събитията и в 78-ата минута. Той навлезе в наказателното поле, подаде към Георги Миланов, но Господинов улови топката от краката на Миланов. Отново Иванов създаде възможност за откриване на резултата в 83-ата минута, когато центрира топката, а Герасим Заков не успя да изведе отбора си напред в резултата. Той се опита да нанесе удар по топката, която му бе очевидно неудобна и в крайна сметка кълбото излезе в странично хвърляне.

Две минути по-късно, в 85-ата минута домакините организираха хубава атака. Абушев пое кълбото, напредна, нахлу в наказателното поле, но Пиргов следеше играта и спаси.