Футболисти на Локомотив Пд, които висят с по 4 картона вероятно ще си изкарат официално предупреждение в утрешния мач срещу Черноморец. Петима са играчите, които могат да бъдат наказани, ако си изкарат по още един картон. Целта на мероприятието е за полуфиналния двубой в турнира за Купата на България да няма наказани „черно-бели” футболисти. В момента „висят” Йошев, Въндев, Даксон, Златински и Самокишев.

В същото време старши треньорът на Локомотив Иван Маринов заяви, че неговия отбор трябва да покаже добър футбол срещу Черноморец, като резултатът не е толкова важен. От групата отпадна Гюрсел Вели. Бразилецът Даксон Да Силва ще бъде титуляр.

Единственият проблем, който Иван Маринов трябва да реши е евентуалното подценяване на съперника. Именно поради тази причина отборът отново ще бъде събран на режим преди мача.

В игра се завръщат Мартин Сечков и Данаил Бачков. Извън групата останаха Румен Горанов, Зоран Балдовалиев и Димитър Илиев, които са контузени.

В същото време стана ясно, че фенклубът на „черно-белите” организира на 8 май общо събрание. Очаква се да настъпят промени в УС на фенклуба, както и ще се изясни и новия метод за набиране на активни членове в организацията.

Групата на Локомотив: Стоян Колев, Васил Камбуров, Данаил Бачков, Йордан Милиев, Мартин Сечков, Ангел Йошев, Даксон Да Силва, Красимир Димитров, Христо Златински, Дани Кики, Явор Въндев, Владислав Златинов, Георги Самокишев, Радослав Анев, Зоран Златковски, Игнат Дишлиев, Илами Халими, Драголюб Костич