Локомотив Пловдив победи с 5:1 четвъртодивизионния Спартак Първенец в контролна среща, играна на тренировъчния терен на стадион Локомотив.

Ясен Петров пусна в игра футболисти, които по-рядко попадат в състава за официалните срещи, както и петима играчи дошли на проби футболисти.

Хеттрик за пловдивските железничари записа младежкият национал на Македония Зоран Златковски, а по едно попадение добавиха юношата на черно-белите Стайков и футболистът на втородивизионния сръбски Земун Марко Якшич.

Освен Якшич по едно полувреме в мача записаха още юношата на Локомотив София Мартин Димитров и Георги Божанов от столичния Локомотив 101.

Единствен от кандидатите за черно-бялата фланелка, който игра през цялата среща, бе сръбският вратар на южноафриканския Марибург Юнайтед Деян Богунович, като през първото полувреме той пазеше на вратата на аматьорския отбор.

За 15-ина минути през второто полувреме на вратата на Спартак Първенец застана и Румен Игнатов от Балкан Ботевград.

Двамата футболисти от Кот Д’Воар, които трябваше да пристигнат при смърфовете, са срещнали проблем с получаването на входна виза за България и поради тази причина са останали в родината си.

След срещата старши-треньорът на Локомотив Ясен Петров заяви, че футболистите, дошли на проби, няма да продължат да тренират с отбора, но добави, че е възможно те да вземат участие в някоя друга проверка на тима.

Около 30 минути след края на спаринга започна срещата между ръководството и феновете на черно-белите, на която не бяха допуснати журналисти.

Очаква се на нея ултрасите да бъдат призовани да подкрепят любимците си с позволени средства, за да не се повтаря неприятният инцидент от мача с Видима, когато футболист на севлиевци бе замерен с бомбичка, заради което Локомотив отнесе наказание от два мача пред празни трибуни.