Едва отминало наказанието на Локомотив Пд за два мача на закрити врати, пловдивският клуб отново бе наказан днес със същото от Дисциплинарната комисия.

В Дисциплинарната комисия бе представен опасен предмет – плоча с размери около 20 на 20 сантиметра, който е бил хвърлен от публиката на Локо Пд и се е забил на терена на стадион „Славия”. Въпреки че не е попаднал в съприкосновение с играч или съдия, комисията преценява, че този предмет носи потенциална опасност близост до действащите лица. Освен това става дума и за рецидив при „смърфовете”. Целият инцидент е описан надлежно от делегата Тодор Лучев.

Освен двете срещи без публика, срещу Берое и Левски, пловдивчани са наказани с 2000 лева глоба. Започнала е процедура и по оценка на щетите, които са нанесли феновете на Локо Пд на стадиона в Овча Купел – счупени седалки, които ще бъдат платени от „черно-белите”.

Есенният мач между Левски и Локомотив Пд също се проведе без публика. „Сините” фенове няма да могат да покдрепят тима си срещу пловдивчани и в предстоящата среща между двата тима.

От този мач, с наказание е и Славия1000 лева за хвърлени предмети. Също и Богомил Дяков за една среща и 1000 лева.

С предупреждение за мачове на закрити врати е и другият пловдивски тим Ботев, заради навлизане на зрител на „канарчетата” на терена в Севлиево. По тази причина засега Ботев е глобен с 1000 лева, а друга глоба от 1000 лева е наложена за хвърлени предмети.

Видима също е глобен с 1000 лева за хвърлени предмети.

Черно море е сезирал Дисциплинарната комисия за несанкционирани груби нарушения на футболиста на Локо Сф Георги Марков, а също и за маймунски звуци издавани от публиката на столичните „железничари”. Заради това на следващото заседание пред комисията трябва да се явят делегатът на мача Марин Маринов и главният съдия Ахмед Ахмед, както и представители на Локо Сф и Черно море. Двама от играчите на Локо Сф са наказани след този мач – Кристиян Добрев 1 среща и 1250 лева и Иван Пасков – една среща 300 лева. Рикардо Андре търпи същата санкция.

ЦСКА е глобен с 1000 лева за хвърлени предмети, а Никола Вуядинович от „червените” ще пропусне един мач и ще плати 250 лева глоба. За един мач е наказан още Владислав Мирчев от Спартак Варна и 1500 глоба и съотборникът му Кунчо Кунчев1 среща и 250 лева.

Няма никакви санкции след двубоите БероеЛевски и ЛитексВихрен.

Диано от Беласица е наказан за три мача и глоба 800 лева за случай отложен от миналия кръг. Той вече изтърпя една от тези три срещи.