Нападателят на Локомотив Пловдив Базил де Карвальо ще пропусне гостуването на Видима Раковски в събота. Сенегалецът, който се контузи в мача ЦСКА, вече е възстановен от разтежението в бедрото, но въпреки това от треньорския щаб на „смърфовете” няма да прибързват с пускането му в игра, за да не се повтори контузията.

Под въпрос за двубоя в Севлиево пък е титулярният вратар на „черно-белите” Флориан Лучини. Корсиканецът е с навехната китка и не тренира пълноценно в последните дни. Утре Лучини ще направи пробва да тренира на максимални обороти, за да се прецени дали ще бъде в кондиция за мача.

Треньорът на Локо Пловдив Драган Канатларовски призна, че атаката на тима ще претърпи корекции. Македонецът възнамерява на сложи на върха на нападението Здравко Лазаров, който да замени разочаровалият с представянето си срещу Берое Ненад Лукич.

Според Канатларовски отборът му е добре подготвен за стила на игра на противника и шансовете за пълен успех в Севлиево са на страната на Локомотив.

„Запознати сме с начина на игра на съперника и знам, че няма да ни бъде леко. При нас обаче настроението е повишено след победата в миналия кръг и се надявам го покажем на терена. Работата ни през седмицата беше посветена на това как да пробием защитата на Видима, която е доста солидна. Ще се стремим да не се водим по тяхната игра, а да правим това, което ние можем. Мисля, че с повече бързи пасове на близко разстояние ще успеем да ги пречупим. Ако не спечелим мача в събота ще се обезсмисли победата ни над Берое”, сподели Канатларовски.

След изтърпяно наказание в редиците на Локомотив се завръща защитникът Джереми Родригес. Той ще заеме мястото на Ангел Йошев, като това ще бъде и единствената промяна в разширения състав на „смърфовете” в сравнение с мача с Берое.

Ето и 18-те, на които Драган Канатларовски ще разчита в Севлиево: Флориан Лучини, Стоян Ставрев, Мартин Кавдански, Валери Георгиев, Михаил Венков, Юнес Бенжелюн, Данчо Тодоров, Христо Златински, Здравко Лазаров, Сержиньо, Ненад Лукич, Даксон, Атанас Рибарски, Драги Коцев, Хуан Пабло Компанучи, Любомир Витанов, Джереми Родригес, Даниел Георгиев.