Киргизстанецът Карим Израилов няма да вземе участие в първата тренировка на Локомотив Пд в турския курорт Анталия по-късно днес. Причината е свързана с неговото отпътуване до Одрин заедно с администратора на клуба, където ще му бъде издадена входна виза за повторно връщане в България след края на лагера. В момента „черно-белите” са в Истанбул, където очакват полета си до турския курорт. Киргизстанецът ще се присъедини към отбора 4-5 часа по-късно.

В същото време от групата на пловдивчани отпадна младият десен бранител Георги Неделчев, който ще играе като преотстъпен в Марица. Неделчев е юноша на „синьо-жълтите” и от началото на сезона бе привлечен в Локомотив, но не игра често с екипа на „смърфовете”. Това накара Ясен Петров да предпочете преотстъпване във втородивизионния тим, където Неделчев ще може да играе редовно.

Общо 25 футболисти ще проведат зимната си подготовка в Анталия, а друг младок – Симеон Йорданов, ще се готви с юношите на клуба до завръщането на отбора в Пловдив.

Първата контрола на Локомотив на турска земя ще бъде на 6 февруари срещу Полония, на 9-ти е мачът с румънския Чеахлул. На 12-ти с Видзев Лодз и на 14-ти е последната проверка срещу Амкар Перм.