Четирима футболисти на Локомотив Пловдив ще пропуснат домакинството на своя отбор срещу Светкавица в събота. Заради контузии на терена няма да се появят Базил де Карвальо, Христо Златински и Флориан Лучини, а Валери Георгиев ще почива заради наказание.

Оказа се, че травмата на сенегалския нападател в бедрото се е усложнила и той ще почива още поне две седмици. Златински има проблеми в кръста, заради които напусна лагера на националния отбор преди резила срещу Уелс. Прегледите са показали, че неговата контузия е по-лека от предварителните прогнози, но въпреки това халфът ще пропусне домакинството срещу аутсайдера в елита. Лучини също е близо до завръщане на терена, но спортно-техническият щаб предпочита да го запази за следващите мачове.

Въпреки кадровите проблеми, наставникът на Локо Пд Драган Канатларовски е убеден, че отборът му няма да има проблем да спечели трите точки. „Ние сме далеч по-добрият отбор и очаквам да спечелим категорично. Това не означава, че трябва да очакваме гостите сами да се победят. Предупредил съм футболистите, че трябва да подходят концентрирано и да се раздадат максимално на терена. Ако това се случи, победата ни не е под въпрос. Мисля, че проблемите, които имаме, няма да ни разколебаят. Напротив – очаквам те да сплотят момчетата”, коментира македонецът.